Verwarmingspatronen en verwarmingsstaven
Is een verwarmingsstaaf altijd logisch?
Indien mogelijk mag het verwarmingselement alleen worden gebruikt als uw eigen elektriciteit beschikbaar is. Een energiemanager - een elektronische component die de verwarmingscartridge wordt ontgrendeld wanneer deze aan uw eigen elektriciteit is, helpt te besparen. Want wees voorzichtig: verwarming met een gekochte netwerkstroom is erg duur!
Vereiste uitvoering van een e-hit cartridge
Hoeveel KW de verwarmingsstang nodig heeft, hangt af van de grootte van de bufferopslag of het PV -systeem. Als vuistregel moet de verwarmingscartridge zo klein mogelijk zijn, maar zo groot als nodig. In PV -systemen tot 6 kW en een buffergeheugen van 250 L, bijvoorbeeld verwarmingsstokken met 2 kW vermogen kunnen worden gebruikt, voor grotere systemen neemt u 3 kW of meer.
Toepassingsgebieden van verwarmingspatronen
- Bufferopslag of warmwatertank: in verwarmingssystemen die worden bediend met hout, zonne -energie of warmtepompen, is een buffertank meestal geïntegreerd. Dit slaat overtollige warmte op. Als dit niet voldoende is of is er een teveel aan elektrische energie, kan de verwarmingscartridge het water efficiënt in het buffergeheugen, indien nodig en goedkoop, verwarmen.
- Watertank: e-verwarmende cartridges worden gebruikt als vorstbescherming of in veehouderij als een maat voor dierenwelzijn om het water te temperen. Het water kan snel en betrouwbaar op de gewenste temperatuur worden gebracht via een thermostaat. Dit is vooral belangrijk op gebieden zoals bouwdiensten, landbouw en industrie.
- Ketel- en elektrische warmwatertank: elektrische verwarmingscartridges (zogenaamde e-verwarmende flens) voor ketels zorgen ervoor dat ze altijd warm water hebben. Door precies de verwarmingsniveaus (watt) te reguleren, kunt u de temperatuur indien nodig instellen en dus energie besparen.